12-13.05.2017 GC Директни композитни възстановявания: Съвременни тенденции и бъдещи перспективи

Дата: 12-13 май 2017 

Място: 12 май (петък) Oфис Дентатехника, София, бул. Андрей Ляпчев №66, ет. 4, Конферетна зала

             13 май (събота) хотел Голдън Тюлип, Варна


Теоретичен и практически курс - Директни композитни възстановявания: Съвременни тенденции и бъдещи перспективи

 

Лектор: д-р Марлийн Пюманс


12 Май (петък), София

08:30 Регистрация

09:00 Теоретичен курс (част 1)

10:30 Кафе пауза

11:00 Теоретичен курс (част 2)

12:30 Обяд

13:30 Практически курс (част 1)

15:30 Кафе пауза

16:00 Практически курс (част 2)

18:00 Въпроси и сертификати

 

13 май (събота), Варна

09:30 Регистрация

10:00 Теоретичен курс (част 1)

11:30 Кафе пауза

12:00 Теоретичен курс (част 2)

13:30 Обяд

14:30 Практически курс (част 1)

16:30 Кафе пауза

17:00 Практически курс (част 2)

19:00 Въпроси и сертификати

 

ТЕОРЕТИЧЕН КУРС:

През последните 25 години настъпи истинска еволюция в адхезивната стоматология, което увеличи многократно възможностите за лечение. От една страна имаме директни композитни възстановявания, които първоначално са индицирани за малки възстановявания, където достатъчно запазените зъбни тъкани позволяват изработването на добри естетични обтурации (клас I-V). От друга страна имаме индиректни адхезивни възстановявания ( фасети, инлеи, онлеи, частични корони), които са предпочитани при по- сложните случаи и където пациентът има изискване за по-добра естетика и по-дългосрочен резултат. Както и да е, в днешно време клиничните индикации за директни композитни възстановявания се прилагат и при по-сложни случаи (корекция на цвета, форма и/или позиция, лечение на абразио). В допълнение, употребата на фибро-подсилените композитни материали предлага на зъболекарите възможност да възстановяват силно разрушени и даже липсващи зъби. Друго нововъведение дава възможност при директни композитни възстановявания да се използва композитен материал с опростена цветова схема и да се постигне един много естествен резултат в повечето клинични ситуации. В тази лекция, различните видове директни композитни възстановявания ще бъдат представени, като се започне от по-прости към по-сложни реставрации. Клиничната процедура по създаване на композитно възстановяване, хармонизирано с околните зъбни структури при използване на лесна композитна система ще бъде демонстрирана стъпка по стъпка. В допълнение, ще бъдат разгледани и дискутирани очакванията по отношение на издръжливост в дългосрочен план на базата на клинични случаи и изпитания проследени във времето.

 

ПРАКТИЧЕСКИ КУРС:

“ИМИТАЦИЯ НА ЕСТЕСТВЕНИТЕ ЗЪБИ С ОПРОСТЕНА КОМПОЗИТНА СИСТЕМА” Композитите се смятат в цял свят за първи избор на материал за директни възстановявания на преден и заден регион. Главното предимство е минималната инвазивност и достъпна цена за пациента при постигане на добър естетичен резултат. В днешно време крайната цел е перфектна имитация на естествените зъби доколкото е възможно. За да се осъществи това, общоприетите композити разполагат с набор от цветове и опацитети, прекалено много за повечето зъболекари. Освен това, техниките за използване на тези различни опацитети и цветове в коректни пропорции и слоеве са доста усложнени. Така се стига до нуждата от опростяване на цветовата система. Това е възможно като се вземе предвид естественото стареене на зъбите. С възрастта транслуцентността и интензивността на цвета на естествения емайл и дентин нарастват. Essentia на GC е наскоро представената опростена композитна система, която взима предвид възрастовите изменения. Тя съдържа 7 стандартни цвята: 3 дентина (светъл, средно-светъл и тъмен), 2 емайла (светъл и тъмен), маскираща подложка и универсален цвят за оптимизиран покривен ефект. Допълнена е от четири модификатора (опалесцент, бяла, червено кафява и черна боички) с които да се постигнат специални ефекти. Дентина и емайл са с различен състав. Докато дентиновите нюанси са оптимизирани за ефект на разсейване на светлината, който имитира тази на естествения дентин, емайловите нюанси са предназначени за по-висока прозрачност, с възможност за полиране и задържане гланц. По време на този семинар фрактуриран резец ще бъде възстановен с тази опростена композитна система. Отделните етапи (препарация, послойно нанасяне, финиране и полиране) ще бъдат демонстрирани стъпка по стъпка.

 

Д-р Марлийн Пюманс е родена на 10 ноември 1964 г. в Белгия. Завършва образованието си по стоматология през 1987 г. в Католическия университет в Льовен. След това следва 4-годишна следдипломна програма по консервативно зъболечение. Тя се занимава особено с клиничната употреба и характеристиката на постериорни и антериорни композитни материали, адхезивни керамични възстановявания, подсилени с влакна композитни възстановявания и избелване. Участва в различни клинични изпитания на дентинови адхезиви, постериорни композити и адхезивни керамични възстановявания (фасети, инлеи, онлеи). През 1997 придобива степен Доктор на Медицинските науки. От 2004 г. досега е професор в Католическия университет в Льовен. Има няколко публикации в национални и интернационални издания в областта на адхезивните възстановявания и избелването.

 

Такса участие: Теоретична част: 70 лв. с ДДС

Теоретична и практическа част: 190 лв. с ДДС

Максимален брой участници в практическия курс - 18

 

За повече информация:

 

Дентатехника / офис София: 02 975 30 87; 02 975 08 60; 0888 49 09 48

dentatechnica.doc@gmail.com

 

Дентатехника / офис Варна: 052 634 950; 0884 141 712; 0886 304 614
On-line запитванеОбучения